Cuba Libre Ice GC-vinder

Treårige Cuba Libre Ice hentede ny triumf for Johan Untersteiner, da Stutteri Ice-opdrættet strøg til tops i Grand Circle 3-års Championat i Aalborg.

Det blev næstfavoritten Confidence, der var hurtigst ude for Ken Ecce. Åbnede de første 500 meter i 13-tempo, inden tempoet blev dæmpet til 16,4 den første kilometer. Det fik Johan Untersteiner til at udskifte et perfekt andet par udvendigt med positionen, som første hest i andet spor.

I sidste sving var der ikke mere tryk i Confidence. Det betød, at Cuba Libre Ice kunne overtage spidsen. Til sejr i 1.15,1/2140 meter auto. Great Challanger-sønnen kunne dermed bogføre 150.000 kroner for sejren til Stall Rom & Cola – Easy. Opdrætterparret var glad efter sejren:

»Han viste, som de fleste danske og svenske medier skrev, at han er den klart bedste treåring. At sætte Confidence så eftertrykkeligt til vægs fra dødens er en toppræstation, uanset at Confidence måtte bruges lidt i starten«, kommenterer Jess Christian Persson og fortsætter:

»”Cuba” gik igen et topløb og vandt overlegen på styrke. Det var femte sejr i træk og hesten er dermed ubesejret i Danmark. Det var hestens sidste start i år. Vi er enormt glade og stolte, og håber nogle af de andre afkom kan gøre lidt væsen af sig.«, sammenfatter Jess Christian Persson.

Tidligere i sidste uge var Be Nice Ice til start på Halmstad-banen i Sverige. Med træneren Håkan K. Persson i vognen. Be Nice Ice endte dog uden for præmierækken i 1.18,6/2140 meter auto. Hoppen gør et nyt forsøg på fredag, hvor parret starter på Åby-banen i Göteborg.