»En tåre trillede«

Det kunne næsten være skrevet som eventyr, da Shiny Ice og Simone Lindevang grundlovsdag vandt på Bornholms Brand Park. Det var både hest og kusks første sejr i karrieren.

Med seks andenpladser havde Shiny Ice flere gange været tæt på sejren i de første 99 starter. Det stod dog ikke skrevet nogen steder, at parret skulle vinde deres første fælles sejr onsdag eftermiddag.

»Ingen har rigtigt troet på hende de sidste par år, men jeg har aldrig givet op med den hest«, indleder Simone Lindevang. »I træningen har hun altid vist at hun sagtens kan«, fortsætter den unge vinderkusk.

»Hun har bare altid givet op det sidste stykke. Det er overvældene at vinde sit første løb, med den hest. Jeg fik en rigtig fin start med Shiny (Ice – red.), og hun kæmpede til det sidste«, synes amatørkusken.

»Jeg er lykkelig over at Shiny (Ice – red.) og jeg endelig har fundet vejen«, jubler Simone Lindevang, der ikke skulle bruge 100 starter for at komme på vinderpladsen. Det var kuskens 33. løb i karrieren.

Simone Lindevang i vindercirklen efter sin første sejr i karrieren (Foto Torben Ager/Travfoto Bornholm)

Fik licens i 2017

Simone Lindevang fik licens i 2017 og hendes første start var faktisk ikke med Shiny Ice, men derimod med Impala Guy. Den 21-årige bornholmer fik dog ingen ønskestart med galop i sin allerførste start.

Shiny Ice har haft fornøjelsen af Simone Lindevang i sulkyen i 26 af hoppens nu 100 karrierestarter. Der fælles debut fandt sted i juli 2017, hvor ekvipagen endte uden for præmierækken på hjemmebanen.

»Jeg startede med at træne Shiny (Ice – red.) for cirka to år siden, hvor jeg selv fik licens. I starten var det vigtigste for os bare at ikke komme sidst over mål, og komme fejlfri rundt«, husker Simone Lindevang.

»Efterhånden, som vi lærte hinanden at kende, kom vi mere op og fik placeringer. Når vi trænede viste hun gnisten, mest i skoven som hun elsker, men også når vi var på banen, kunne hun følge med.

Shiny Ice vinder for første gang i karrieren for Simone Lindevang (Foto Torben Ager/Travfoto Bornholm)

Håber at have fundet løsningen

Shiny Ice har flere gange måtte løbe med i klumpen af heste, der skulle kæmpe om de sidste præmier. Det håber vinderkusken ikke er tilfældet, når den tiårige hoppe skal løbe fremadrettet i Almindingen.

»Jeg har hele tiden vidst at Shiny (Ice – red.) sagtens kunne løbe, men hendes selvtillid har ikke været den bedste. Hun gav op på den sidste omgang«, siger Simone Lindevang med et smil på læben.

»Vi begyndte at lave udstyrsændringer. I dag var anden gang vi har brugt æblebid, som virkelig har givet pote. Nu har jeg faktisk en hest at køre med«, smiler den unge bornholmer med løbet på afstand.

»Jeg håber på at det at vinde har styrket hendes selvtidlid endnu mere, så vi kan komme først flere gange. Følelsen at køre først over målstregen for første gang, kan slet ikke beskrives med ord«.

»En tåre trillede, og jeg vidste slet ikke hvad jeg skulle sige«, afrunder Simone Lindevang.