Først Darwin Ice og nu Elmo Ice aflivet

Efter regn kommer sol. Det ordsprog må Stutteri Ice klynge sig til i disse dage. Forleden blev Darwin Ice aflivet, og onsdag måtte Elmo Ice også trave til de evige jagtmarker.

Med seks sejre i 23 starter måtte femårige Elmo Ice (1.14,1an – 266.359 nok) onsdag sige farvel til livet efter en skade, som desværre gjorde at hesten ikke kunne vende tilbage til væddeløbsbane.

»Han er desværre blevet aflivet i dag på grund af en alvorlig skade i højre bagben«, sukker hestens nu forhenværende træner Ole Johan Østre med base på Momarken-banen i Norge.

»I efteråret fik han et lille brud uden hasen på højre bagben. Det blev godt igen, og så startede vi i et løb på Momarken i år (3. marts – red.), hvor han var syg«, fortsætter den norske træner.

»Vi kørte herefter et banejob, hvor gaffelbåndet på højre bagben var af så alvorlig karakter, at det var umuligt, at få det hundrede procent igen. Det er meget trist og beklagelig«, afrunder nordmanden.

Hos Stutteri Ice er de selvfølgelig også godt påvirket af hændelsen, som kommer blot to dage efter at Darwin Ice ligeledes må gå de tunge skridt og tage afsked med tilværelsen.

»Det gør os ked af det. Først Darwin Ice og nu Elmo Ice. Han var bare fem år og sejren i Lille Harpers i Elitelopps-weekenden var noget af det største vi har oplevet«, siger Jess Christian Persson.

»Det var også en flot stayersejr på Gävle i en flot tid«, erindrer Jess Christian Persson.