Nu håber Stutteri Ice på medvind

I forrige uge måtte Stutteri Ice tage afsked med den amerikanskfødte følhoppe Mystic Lady U S under en foling, og sideløbene har stutteriets opdræt heller ikke haft heldet på deres side i løbene.

En hver opdrætters værste blev til virkelighed i forrige uge på Stutteri Ice, hvor Mystic Lady U S måtte lade sig gå til de evige jagtmarker efter at hoppens føl lå forkert under folingen. Begge heste døde.

»Det har været de værste uger for os efter tabet af den bedste avlshoppe på Bornholm nogensinde. Det har specielt været hårdt for mig. Jeg var så stolt af den hoppe«, forklarer Jess Christian Persson.

»Oven på tabet af Mystic Lady U S er vi I markedet for at finde en ny følhoppe med samme høje niveuet. Det vil sige en følhoppe for de øvre hylder«, fortsætter Stutteri Ices indehaver.

Med tabet af den amerikanskfødte hoppe råder Stutteri Ice nu over tre følhopper på stutteriet. Der er fundet hingste til to af disse, mens man stadigvæk tæller på knapper med den sidste.

»Momentous er blevet insemineret med Donato Hanover, mens Breathe Easy transporteres til den samme hingst på Stutteri Broline efter påske«, oplyser Jess Christian Persson.

»Wonderful Ice har vi ikke endelig bestemt os for, men hun går efter alt at dømme til Muscle Hill-hingsten Hilistrious«, udtaler Jess Christian Persson. Hoppen gik i avlen efter sæsonen på Bornholm i fjor.

Andenplads til Fraja Ice

På ovalerne har det heller ikke travet Stutteri Ices vej. Stutteriet fik dog en smule oprejsning i søndags, hvor Pauli Andersen-trænede Fraja Ice var anden for Kenneth Andersen på hjemmebanen Racing Arena Aalborg.

»Det var en smule medgang med Fraja Ice efter at Gin Tonic Ice og Frosty Ice galoperede i forrige uge«, afrunder Jess Christian Persson, der kan se frem til flere startende afkom i løbet af den kommende uge.

På torsdag starter Ginger Ice i Odense, mens duoen Bornholm Nu og Shiny Ice seles ud på Bornholms Brand Park på lørdag. Endelig skal Diva Ice i løb på Nykøbing Falster på næste onsdag.