»Generelt har året været lidt skuffende«

Travåret 2018 er på sidste døgn, og det er derfor tid til at gøre status for indeværende år.

Vi har sat Stutteri Ice’ indehaver Jess Christian Persson stævne for at høre om hans synspunkt på 2018, der blandt andet bød på derbystart, samt hvilke forvetninger han har til staldens opdræt i 2019.

Stutteri Ice havde 17 afkom til start i det snart forgangne år. Et år, der bød på 11 sejre og 469.694 kroner på præmiekontiene hos de respektive opdræt, men stutteriet havde givet ventet sig mere.

»Generelt har året været lidt skuffende«, indleder Jess Christian Persson. »Vi havde jo nok lidt for store forventninger til Cuba Libre Ice efter at han dominerede C-årgangen i 2017«, fortsætter opdrætteren.

»Han indledte også på bedste vis med sejr i fireårsserien på Solvalla. Derefter gik der grus i maskineriet og han var plaget af sygdom hele sæsonen«, siger styrmanden, der kunne se Cuba Libre Ice i derbyet.

»Hesten gik afsted som favorit. Det var utroligt spændende, og da han fik føringen og respekten var stor, ja, så fik jeg også sejrsforhåbninger«, påpeger Jess Christian Persson, men det gik ikke hestens vej.

Cuba Libre Ice strækker ud inden Dansk Trav Derby 2018 (Foto: Martin Timm Holmstav)

»Det var igen tydeligt, at der var noget galt med ham. Efterfølgende viste det sig han havde borelia. Johan (Untersteiner – red.) blev mere og mere klar over at der var noget der drillede ham i halsen«.

»Efter Grand Circles 4-års championatet i Aalborg blev han kørt igennem med kamera i halsen. Det viste sig, at operation var påkrævet, da han lukkede til for selve luftrøret«, oplyser stutteriets indehaver.

»Han blev opereret den 15. november og prognosen er god. Han er frisk igen og vi ser fremad i følge hans faste oppasser Sofie Ericsson«, fortæller Jess Christian Persson om Dansk Trav Kriterium-vinderen.

»At han var med i Derbyet, var stort for os. Det han har givet os indtil videre, kan ingen tage fra os. Cuba Libre Ice starter træningen i næste uge. Han er blevet kontrolleret igen efter operationen og alt er OK«.

Diva Ice i frit trav for sin nu forhenværende træner Nicolaj Andersen (Foto: Martin Timm Holmstav)

Hvordan ser du tilbage på stutteriets øvrige opdræt i 2018?

»Darwin Ice skuffede også i 2018. Vi håber fireårssæsonen bliver bedre. Målet er i følge ejer, træner samt Bent Svendsen, at han kan være med i årgangsløbene«, håber Jess Christian Persson.

»Anna Ice og Wonderful Ice løb desværre ind i skader, da de ellers var på toppen og de gode løb på Bornholm skulle køres«, siger opdrætteren, der også fremhæver Cuba Libre Ices lillesøster.

»Diva Ice er der også forventninger til i 2019, som helsøster til Cuba Libre Ice. Hun mangler styrke, men var dog trods alt med i Kriterium Hoppeløb. Hun hoppede desværre en placering væk i sidste sving«.

»Delicious Ice har startet rigtig godt med 125.000 svenske kroner i syv starter og en sejr. Han har været en positiv indsprøjtning i efteråret«, synes Persson om den Johan Untersteiner-trænede hest.

Stutteriets nye følhoppe Mystik Lady U S (Foto: Privatfoto)

Travåret 2019 står for døren. Hvad er dine forhåbninger til 2019?

»Heste som Darwin Ice, Diva Ice, Delicious Ice og Elmo Ice ser jeg meget frem til at følge og målet er at nogen af dem igen er med i nogle af årgangsløbene«, smiler Jess Christian Persson.

»Ellers glæder vi os over at der stort set er Ice-heste til start hver uge, et eller andet sted, også i Sverige, hvor Dreamy Ice sejrede i sin anden start«, oplyser indehaveren af Stutteri Ice.

»Wonderful Ice og Anna Ice glæder jeg mig til at se igen, og så håber jeg bare at vi i det kommende år ikke er plaget af en masse skader og sygdom som i året der forsvandt«.

»2019 bliver også året, hvor vi siger farvel til et par af avlshopperne og så er vi på udkig efter nye. Senest med tilgangen af tophoppen Mystic Lady US«, afrunder Jess Christian Persson.