Nyt fra ind- og udland

Stutteri Ice-opdrættede Elmo Ice gør ny start, når den stiller til start på Solvalla førstkommende onsdag. Desuden har en anden Stutteri Ice-opdrættet hest skiftet træningskvarter.

Førstkommende onsdag gør Stutteri Ice-opdrættede Elmo Ice sin næste start. Med træneren Ole Johan Østre i sulkyen er parret til start på den svenske hovedstadbane Solvalla i Stockholm.

Fra spor otte over 2640 meter auto skal den svenskopdrættede hest forsøge at tage karrierens sjette sejr. Der er 110.000 svenske kroner i førstepræmie til vinderen af løbet på Solvalla.

*****

Elmo Ices storebror Delicious Ice var søndag til start i Halmstad. Med Alec Pavsic i sulkyen leverede Johan Untersteiner-trænede Delicious Ice en god afslutning i den svenske havneby.

Delicious Ice måtte dog “nøjes” med andenpladsen i 1.16,4/2140 meter auto. Der var 5.000 svenske kroner i præmie, og det betyder, at Delicious Ice fortsat er stutteriets næstmest vindende opdræt.

*****

Det var ikke kun Delicious Ice, der forsvarede Stutteri Ices farver i løbet af søndagen. Baloo Ice var tredje i Halmstad med Axel Jacobsen i sulkyen i 1.17,7/2140 meter auto til 3.500 svenske kroner.

På Bornholm var to Stutteri Ice-opdrættede heste til start. Bornholm Nu og Wonderful Ice, der begge havde Anders F. Jensen i vognen. De to opdræt nåede dog ikke præmierækken i Almindingen.

*****

Efter at have været i træning hos Pauli Andersen i Aalborg i lidt over et år, har Stutteri Ice-opdrættede Fiona Ice nu skiftet træningskvarter. Den får nu havret serveret hos Bo Westergaard.

Cowboyland Aalborg-ejede Fiona Ice har allerede opnået godkendelse til løb. Det skete i starten af december i fjor, hvor den med Pauli Andersen i sulkyen blev godkendt i 1.26,3/2160 meter snore.

*****

I fredags debuterede Forever Ice ved løbene i Aalborg. Med Casper M. Nielsen i sulkyen var Kaj Jensen-trænede Forever Ice femte i 1.17,5/1900 meter auto. Der var 750 kroner i præmie.

Moderen Jolly Dust er i år blevet mor til et hingstføl efter Gift Kronos. Jolly Dust, der er mor til ni heste på Stutteri Ice, heriblandt Wonderful Ice, bliver dog ikke bedækket i indeværende år.

*****

Selvom Jolly Dust ikke bliver bedækket i 2020, så kan Stutteri Ice alligevel se frem til flere spændende føl til næste år. Fire ud af stutteriets fem følhopper er således konstateret drægtige.

Momentous med Cash and Go; Breathe Easy med Muscle Mass; Mystic Lady US med Explosive Matter samt See You Ice med Cash and Go. Kun Anna Ice er endnu ikke kommet i fol.